Sunday lunch 

I söndags åt vi lunch hemma hos kompisar som vi lärde känna i Paris för vad som känns som en evighet sen. En tysk/spanjor gift med en brasilianska som helt otippat också flyttade hit i augusti. De har två pojkar lite äldre än våra tjejer och runt bordet blandades sex språk – franska, tyska, portugisiska, spanska, engelska och svenska – precis som jag älskar att ha det! Ingen av oss är fransk men ändå har vi spenderat stor det av vårt vuxna liv i Paris och finner många likheter i speciellt hur och vad vi äter. Lite kul! 

Efter maten tog vi oss högt upp till Parc de l’Oreneta, promenerade i eftermiddagssolen och njöt av utsikten. När solen försvann bakom bergen besökte vi en julmarknad i Pedralbes. Precis vid ett kloster och väldigt vackert även om jag gärna sett att de spelat julmusik istället för typ pop. Man kan inte få allt! 

   
    
    
 

Advertisements

4 thoughts on “Sunday lunch 

    • expatlisa says:

      Ja du.. 🙂 tiderna, mellan svenska och spanska mattider. Småsaker som att det alltid finns en stor sallad med vinaigrette, mycket lagade grönsaker som zucchini, sparris, kronärtskocka. Alltid nån typ av efterrätt typ yoghurt eller/och frukt, gärna ost, ingen special mat för barnen. Lite sånt. Kanske finns massor med folk som äter så men vi förknippar det med Frankrike då det inte riktigt är hur vi äter i våra respektive familjer.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s