Settling in 

Livet är annorlunda här. Igår vid 20.00 satt vi på en uteservering med D.J och tittade ut över havet… Inte riktigt samma rutin som vi haft i Warszawa eller Stockholm.. Nu var ju barnen lediga idag och det lär bli annorlunda när vi har tider att passa på morgonen. Men ändå! 

Annars funderar jag över vad man har för ansiktskräm när man bor så här? Och hur ska jag lära mig att all mat ska vara i påsar, burkar eller i kylen? Annars blir det myrattack…

Lite funderingar efter 3 dagar på plats. 
   
 
Life is different here. Yesterday at 8pm we were in bar by the beach, with a D.J, overlooking the sea. Not quite the same as in Stockholm or Warsaw. The kids did not have to go to preschool today and I’m sure routines will be different once we have a time to respect in the morning. But still! 

Otherwise I’m wondering about what kind of face cream to use when you live like this and always need sun protection. And how will I learn to keep all food and fruit in bags, Tupperware or in the fridge or it will be attacked by ants… 

Just some thoughts after three days in our new home. 

Advertisements

16 thoughts on “Settling in 

 1. Karin says:

  Hahaha, härliga funderingar! Ansiktskräm ska vara med SPF. Kom även ihåg att ta ut soporna en gång om dagen – onödiga biologiexperiment kan inträffa annars. Inga fina fruktfat kan stå framme (eller, fatet kan du ha framme med frukten bör vara i kylen). Jag har lufttäta burkar till nästan allt, mjöl i frysen och litar på att min privata gecko tar hand om eventuella kryp som ändå lyckas ta sig in. 🙂

  Like

 2. Christine says:

  Åh vad härligt det låter ! Nog något som barnen uppskattar också 😉 Rutinerna kommer ni in i sen. Njut nu första tiden för rätt vad det är kommer vardagen smygandes även där.

  Like

 3. Bella says:

  Åh, så underbart! Vilken bra ide det här med att bo vid stranden, med nära till jobbet för maken och semesterkänsla året om…

  Ha ha, känner igen det där med påsar, burkar och i kylen… Jo, det blir nog att köpa en hög glasburkar. Även vara noga med att torka bort brödsmulor etc.

  Jag använder Vichy med factor 50 (enda hudkrämslyxen jag unnar mig) . Sen försöka att alltid ha mössa, keps eller liknande. Även så använder jag väldigt sällan linne i Spanien för att undvika att bränna axlarna, även på barnet.

  Jag är så nyfiken! På hur huset ser ut, omgivningarna, etc etc

  Like

  • expatlisa says:

   Ska kolla in Vichy! Tack för tipset. Medan jag väntar på våra saker så har jag köpt på mig ett gäng plastpåsar.. Har även klagat till värden men vet inte riktigt vad som anses normalt… Sett känns som om det är för mycket!
   Supernöjd med området och bilder kommer 🙂 dåligt med wi-fi fortfarande. Kram!

   Like

 4. Marie says:

  Åååå håll kvar värmen tills vi kommer!! Vi behöver så denna semester nu. Ser ut som vi får huset sålt men även att vi står utan boende då de vill in Asap i vårt hus…. Men men det får lösa sig!

  Like

 5. ekomammaistan says:

  Jag har solkräm med solskyddsfaktor på sommarhalvåret även i Sverige, men jag kan tänka mig att det behövs lite längre period i Barcelona. Har dock ännu inte hittat någon jag kan rekommendera (av ekoutbudet då…).

  Vi har torrvaror i burkar vi med, mest för att jag tycker att det ser så fint ut i skåpen. 🙂

  Det verkar som att ni har/kommer att få det jättebra!

  Like

 6. narmasthjartat says:

  Härligt!! Jag har varit på just den platsen flera gånger. I år var vi dock uppe i Pyreneérna hela tiden, hade ingen egen bil och igår blev vi körda direkt till flygplatsen och nu, äntligen är vi tillbaka i Paris. Jag kommer förmodligen ner ett par gånger i jobb, ses gärna då!

  Också nyfiken på hem och allt. Kram

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s